preskočiť na hlavný text

Nedá sa prijať fax, nedá sa vytlačiť fax

  1. Kontrola č. 1 Je zapnuté napájanie?

    • Ak je zariadenie vypnuté, nemôžete prijímať faxy. Stlačením tlačidla ZAP. (ON) zapnite zariadenie.
    • Ak ste odpojili napájací kábel bez vypnutia zariadenia (svieti indikátor NAPÁJANIE (POWER)), znovu ho zapojte, čím sa zariadenie automaticky zapne.
    • Ak ste napájací kábel odpojili až po stlačení tlačidla ZAP. (ON) za účelom vypnutia (kontrolka NAPÁJANIE (POWER) nesvieti), znovu pripojte kábel a potom stlačením tlačidla ZAP. (ON) napájanie zapnite.
    • Ak sa zariadenie vyplo v dôsledku prerušenia napájania alebo z podobných príčin, automaticky sa zapne po obnovení napájania.

    Dôležité

    • Pred odpojením napájacieho kábla overte, že nesvieti kontrolka NAPÁJANIE (POWER).

      Ak dôjde k výpadku napájania alebo odpojeniu napájacieho kábla, budú všetky faxy uložené v pamäti tlačiarne odstránené.

      Podrobný popis odpojenia napájacieho kábla nájdete v časti Odpojenie zariadenia.

    Poznámka

    • Pokiaľ dôjde k odstráneniu faxov uložených v pamäti tlačiarne následkom výpadku napájania alebo odpojenia napájacieho kábla, bude zoznam faxov odstránených z pamäte tlačiarne (SPRÁVA O VYMAZANÍ PAMÄTE (MEMORY CLEAR REPORT)) vytlačený po zapnutí tlačiarne.

      Podrobnosti nájdete v časti Súhrn správ a zoznamov.

  2. Kontrola č. 2 tlačiareň plnú pamäť?

    Vytlačte prijaté faxy uložené v tlačiarni alebo ich uložte na USB kľúč, presmerujte ich do zdieľaného priečinku v počítači. Následne ich odstráňte z pamäte tlačiarne a odosielateľa požiadajte, aby faxy odoslal znova.

  3. Kontrola č. 3 Vyskytuje sa počas príjmu chyba?

  4. Kontrola č. 4 Nie je kábel telefónnej linky pripojený ku konektoru externého zariadenia?

    Pripojte ho ku konektoru telefónnej linky.

  5. Kontrola č. 5 Je vložený papier s inou veľkosťou než s veľkosťou určenou v nastavení Veľk. str. (Page size) v časti Nastavenia faxového papiera (FAX paper settings)?

    Ak je na tlač faxov vložený iný formát papiera než formát zadaný v ponuke Veľk. str. (Page size), prijaté faxy nebudú vytlačené a uložia sa do pamäte tlačiarne (príjem do pamäte). Vložte papier rovnakej veľkosti ako je veľkosť zadaná v ponuke Veľk. str. (Page size) a klepnite na tlačidlo OK na dotykovej obrazovke.

  6. Kontrola č. 6 Je vložený papier?

    Ak nie je vložený papier, nebudú prijaté faxy vytlačené a uložia sa do pamäte tlačiarne (príjem do pamäte). Vložte papier a potom klepnite na tlačidlo OK na dotykovej obrazovke.

  7. Kontrola č. 7 Je zostávajúce množstvo atramentu dostatočné na tlač faxu?

    Ak nepostačuje zostávajúce množstvo atramentu na tlač, nebudú prijaté faxy vytlačené a uložia sa do pamäte tlačiarne (príjem do pamäte). Vymeňte kazetu s atramentom a vytlačte faxy v pamäti tlačiarne.

    Poznámka

    • Pokiaľ tlačiareň prijímala faxy v režime faxu, po výmene kazety s atramentom sa automaticky spustí tlač.

    • Pokiaľ tlačiareň prijímala čiernobiele faxy do pamäte tlačiarne, je možné faxy vytlačiť zmenou nastavenia v časti Nast. obojstr.tlače (2-sidedPrintSetting) v ponuke Nastavenia faxového papiera (FAX paper settings) z hodnoty Obojstr. (2-sided) na Jednostr. (1-sided)

    • tlačiarni môžete nastaviť nútenú tlač prijatých faxov aj v prípade, že sa minul atrament.

      Pre položku Tlač pri nedostatku atramentu (Print when out of ink) v ponuke Nastavenia automatickej tlače (Auto print settings) v časti Nastavenia faxu (FAX settings) vyberte možnosť Tlačiť (Print).

      Keďže sa však minul atrament, nemusí sa vytlačiť časť faxu alebo celý fax.

      V tomto prípade nebude obsah faxu uložený do pamäte tlačiarne.

      Ak sa atrament minie, odporúčame v časti Nastavenia automatickej tlače (Auto print settings) pri položke Nastavenia faxu (FAX settings) pre možnosť Prijaté dokumenty (Received documents) vybrať hodnotu Netlačiť (Do not print). Prijatý fax bude potom uložený do pamäte tlačiarne. Keď vymeníte kazetu s atramentom a v časti Nastavenia automatickej tlače (Auto print settings) vyberiete u položky Prijaté dokumenty (Received documents) možnosť Tlačiť (Print), fax uložený v pamäti tlačiarne sa automaticky vytlačí.

  8. Kontrola č. 8 Je v tlačiarni nastavený vhodný režim príjmu?

    Skontrolujte nastavenie režimu prijímania a v prípade potreby ho zmeňte na režim vyhovujúci vášmu pripojeniu.

  9. Kontrola č. 9 Je položka Odmietnutie príjmu faxu (FAX reception reject) nastavená na možnosť ZAP. (ON)?

    V ponuke Kontrola zabezpečenia (Security control) v časti Nastavenia faxu (FAX settings) nastavte položku Odmietnutie príjmu faxu (FAX reception reject) na hodnotu VYP. (OFF)

    Podrobnosti o spôsobe nastavenia nájdete v časti Odmietnutie prijatia faxu.

  10. Kontrola č. 10 Sú položky nastavenia v ponuke Odmietnutie volajúceho (Caller rejection) nastavené na hodnotu Odmiet. (Reject)?

    Ak vyberiete možnosť Odmiet. (Reject) pre ktorúkoľvek položku nastavenia pod položkou Odmietnutie volajúceho (Caller rejection) na karte Kontrola zabezpečenia (Security control) v ponuke Nastavenia faxu (FAX settings), tlačiareň odmietne volanie pre položky nastavenia, pri ktorých je vybratá možnosť Odmiet. (Reject)

    Podrobnosti o nastavení nájdete v časti Použitie služby identifikácie volajúceho na odmietnutie hovorov.